16 Ağustos 2012 Perşembe

2012 Yılı İçin Eylül Ayında Yapılmak Üzere 2. OYS Genelgesi Yayınlandı!

2012 Yılı Eylül Ayında Yapılmak Üzere 2. OYS Genelgesi, Bakanımız tarafından MEB sayfasında yayınlanmıştır. Tüm OYS sınavlarına girecek arkadaşlara başarılar.

http://ogm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyal...vverilmesi.pdf

8 Ağustos 2012 (Haber Güncellendi )

Milli Eğitim Bakanlığı MEBBİS sisteminden duyuru yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı sınıf geçme ve sınav yönetmeliğinin 40. maddesi gereği yapılan sorumluluk sınavları çerçevesinde başarısızlığı bulunan öğrencilere sadece başarısız oldukları 4 dersten sınav hakkı verilecektir. 2. Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk sınavları için başvurular Ramazan Bayramından sonraki hafta içerisinde alınacak. Sınavlara girmek isteyen öğrenciler bayramdan sonraki hafta içerisinde okullarına bu sınavlara girmek istediklerine dair dilekçeleri vermeleri gerekmektedir. Sınavlar eylül ayının ilk 2 haftası içerisinde yapılacaktır. Sınav tarihleri okullardan öğrenilebilecektir. Dilekçe ile başvuru yapmayan öğrencilere OYS’lere giriş imkanı tanınmayacaktır. Bu sebeple öğrencilerin dilekçe hususuna özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir.

Biz 3 Ağustos’ta Haber Yapmıştık İşte Kaynak :

Sınıf tekrarına kalan öğrenciler için her yıl Eylül ayında verilen sınav hakkının bu yıl da verileceği bilgisini geçen gün duyurmuştuk. MEBBİS sisteminde sadece öğretmenlerin gördüğü slayt ekran görüntüsü aşağıya da ekliyoruz. Olacağını zaten çok önceden ziyaretçilerimize duyurmuştuk. Aşağıdan MEBBİS ekran görüntülerine bakabilirsiniz.




Slaytı ile karşılaştık.
Bir sonraki slaytta ise;




Sorusu yer almaktaydı. Bu sorunun cevabından sınavın yapılacağını anladık.
Bir sonraki slayt ise;




Sorusu vardır ve bu sorunun cevabında da sınavın yapılacağını anlıyoruz.
Bu durumda lise öğrencilerine ek sınav hakkı verilecektir.
Bu uygulama yerinde ve güzel bir uygulamadır fakat birkaç küçük eleştirimiz vardır.
Öncelikle söyleyelim ki bu sorulara cevap verenler işin uzmanı olmalı ve hata yapmamalıdırlar.
İlk slayta tekrar bakacak olursak;




Şeklindedir.

Bu slaytta yer alan “az da olsa bazı öğrencilerimizin başarısızlıkları” ifadesinde bahsi geçen az sayı geçmiş yıl tecrübelerimizden 100 binlerle ifade edilebilen sayı olduğunu söyleyebiliriz. Bu kadar öğrenciye az sayı demek doğru mudur?
“Milli Eğitim Bakanlığı Sınıf Geçme Yönetmeliğinin 40.maddesi gereği eylül ayında yeni öğretim yılı başlamadan bir hafta önce yapılacak” denilmektedir.
Oysa ki 41.madde denilmesi gerekirdi. 40.madde devam devamsızlıklarla ilgili maddedir.
41.maddenin ilgili bölümü aynen şöyledir:
“Sorumlu ders/dersleri bulunan öğrenciler, eylül ayının ilk haftası ile ikinci dönemin ilk haftasında da sorumluluk sınavlarına alınırlar. “
Buradan da anlaşılacağı üzere sınavlar okul açılmadan bir hafta önce değil eylül ayının ilk haftasındayapılacaktır.
Bu tür hatalar mağduriyetler yol açacağından açıklama yapılırken dikkatli olunması gerekir.
Sonuç olarak Genelge yayımlanmasa da Lise öğrencilerine sınav hakkı verilmiştir. Bu sınavlar da Eylül ayının başında gerçekleştirilecektir. Bakanlığın son noktayı koyarak genelgeyi yayımlaması gerekmektedir.


6 Ağustos 2012 (Haber Güncellendi )

Hiç yorum yok: